Bluesblockets hemsida

 

Till alla blockskallar!

dagens citat


”Mycket har jag hört men aldrig bluesblocket.”


STen BROMAN

Blockskalle = en person som gillar Bluesblocket. Sådana finns, vi känner personligen flera stycken, och har funnits sedan 1980 då ”Blocket” bildades i Lund. Den här sidan är för er.


På den allra första repetitionen bestod Bluesblocket av barndomsvännerna Mats Zetterberg, sång och Lasse ”Muhla” Mohlin, trummor. Lasse kände Mac Robertson, egentligen gitarrist med förflutet i olika 60-talsband, som var sugen på att börja spela bas i ett bluesband. En lapp på Akademiska Föreningens analoga anslagstavla fick gitarristen Lars Meding att ansluta sig.


Två av södra Sveriges bästa bluesgitarrister vid den här tiden var Mårten ”Micro” Tegnestam och Jan Gerfast. Både hakade på men hade svårt att få tiden att räcka till. Därför fick de turas om. På debut-LP:n från 1981 spelar de följaktligen på var sin sida.


Genom åren har Bluesblocket haft mängder av gästande musiker. Här kan nämnas Peps Persson, den danske gitarristen Troels Jensen, pianisten Caesar och trummisen Ralph "Blueslöv" Svensson. Se "medverkande" för samtliga namn.


Bluesblockets fasta kärna består sedan 2010 av Mats Zetterberg, sång och texter, Björn Almquist, gitarr, Mac Robertson, bas och Ingvar Krupa, trummor. Ofta tillkommer en klaviaturspelare, en saxofonist eller en munspelare.


BLUESBLOCKETS BOKNINGSCENTRAL 046 - 14 46 15

email: mats@bluesblocket.se

Sidan är under konstruktion!